Nava MAI 1101 a Poliţiei de Frontieră Române va supraveghea, timp de 3 luni, frontierele Europei din Marea Egee

Nava Gărzii de Coastă participă la o misiune internațională în Marea Egee. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţia de Frontieră Română participă la Operaţiunea Comună „POSEIDON 2019”, organizată de Agenţia Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX), cu nava maritimă de patrulare MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă, care va fi detaşată în Marea Egee timp de 3 luni.

Nava MAI 1101 a plecat în misiune din Portul Constanța, de la sediul Grupului de Nave Constanța, în data de 29 martie.

În perioada 1 aprilie – 30 iunie, Poliţia de Frontieră Română va participa, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru al UE, la misiunea „POSEIDON 2019″, organizată sub egida FRONTEX, prin detaşarea navei maritime de patrulare MAI 1101– proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă.

Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de 3 luni, nava maritimă de supraveghere şi cele două echipaje aflate prin rotație la bordul navei Poliției de Frontieră Române, urmând să execute misiuni de patrulare, supraveghere, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Pireu un ofiţer de legătură, care va menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX.

Informaţii de background

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune “POSEIDON 2019” este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Scopul este derularea de măsuri comune pe linia gestionarii fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, intervenția în cazurile de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile implicate în operațiune, precum şi un schimb eficient de experienţă și de bune practici între poliţiştii de frontieră europeni.

Activitatea este o continuare a operaţiunilor organizate de Agenţia FRONTEX pentru gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât şi din punctul de vedere al numărului, al profilurilor şi al profesionalismului experţilor detaşaţi, aprecierile venind atât din partea autorităţilor de frontiera europene, cât şi din partea Agenţiei Frontex.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*