UPDATE Nava românească Histria Ivory a fost atacată de pirați. Mai mulți marinari, printre care și trei navigatori români, au fost luați ostatici

Nava Histria Ivory a fost atacată de pirați

Atacul asupra navei românești Histria Ivory a avut loc în vecinătatea Lome, Togo, în seara de 3 martie, în jurul orei 20.00.

Compania care deţine nava – HSM – a confirmat informaţia potrivit căreia nava a fost atacată de piraţi, iar mai mulţi marinari români ar fi fost răpiţi.

Histria Ivory este un tanc petrolier care are o capacitate de 40450 tone deadweight. În prezent ea circulă sub un pavilion Maltez, dar la bord este echipaj românesc. Lungimea navei este de aproape 180 metri, iar lățimea atige 32 metri. Histria Ivory a fost construită în anul 2006 în Șantierul Naval Constanța și poate să atingă o viteză maximă de 11,3 noduri.

Ultima înregistrare a navei este din 3 martie, atunci când a fost văzută în rada portului Lome din Togo.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie 2019, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Din datele preliminare obținute, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români.

Totodată, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, a fost activată Celula de Criză a MAE.

Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu”, au transmis reprezentanții MAE.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*