Naționalele de baschet 3×3 ale României luptă pentru calificarea la FIBA 3×3 Europe Cup în Constanța

Naționalele de baschet 3x3 ale României luptă în weekend pentru calificarea la FIBA 3x3 Europe Cup. FOTO: CSM Constanța

Constanța se pregătește să găzduiască la sfârșitul acestei săptămâni unul dintre cele mai importante turnee de calificare pentru FIBA 3×3 Europe Cup, Campionatul European de Baschet 3×3. Evenimentul va avea loc în arena temporară amenajată pe Faleza Cazino, în dreptul statuii lui Mihai Eminescu, în zilele de 10 și 11 iunie.

Echipele naționale ale României, atât la masculin, cât și la feminin, se vor alătura altor 19 echipe reprezentative din 11 țări într-o luptă acerbă pentru a obține calificarea la turneul final, care va avea loc în Israel, la Ierusalim, între 5 și 7 septembrie 2023. Constanța a fost aleasă pentru a găzdui acest eveniment prestigios pentru a cincea oară consecutiv, cu excepția anului pandemic 2020. Orașul este apreciat de Federația Internațională de Baschet pentru implicarea sa în dezvoltarea disciplinei baschetului 3×3, organizând numeroase evenimente începând cu anul 2017, când baschetul 3×3 a fost inclus în programul Jocurilor Olimpice.

Naționala masculină a României va avea parte de o competiție acerbă, iar principala favorită este echipa Belgiei. Belgienii vor deplasa la Constanța un lot stelar alcătuit din componenții echipei Antwerp, care evoluează în circuitul mondial. La Campionatele Mondiale recent încheiate la Viena, Belgia s-a clasat pe locul 11, fiind eliminată în optimile de finală de către Letonia, echipa medaliată cu bronz.

În competiția feminină, Spania este considerată favorita principală, avându-l în prim-plan pe jucătoarea legendară Sandra Ygueravide, în vârstă de 38 de ani. Aceasta are deja două medalii la Campionatele Europene, una de aur în 2021 și una de argint în 2019. Cu toate acestea, echipa feminină a României se numără printre favoritele competiției, având în componența sa trei jucătoare care au participat la Campionatele Mondiale din acest an: Alina Podar, Teodora Manea și Anamaria Vîrjoghe. În plus, Andreea Ioana Ghizilă s-a alăturat echipei naționale pentru acest turneu important.

Doi dintre jucătorii de bază ai naționalei masculine a României, Christian Chițu și Alexandru Coconea, vor fi susținuți de Santa Szabolcs și Vladislav Solopa, ambii având experiență în competițiile interne de baschet 3×3 pentru CSU Pitești.

După două zile pline de competiție și spectacol, trei echipe la masculin și trei echipe la feminin vor obține biletele pentru turneul final al FIBA 3×3 Europe Cup 2023, care va avea loc în Ierusalim, Israel. Celelalte două turnee de calificare vor avea loc la Bratislava, Slovacia, respectiv Limassol, Cipru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*