Municipiul Constanța va fi monitorizat cu 1100 de camere de supraveghere

Municipiul Constanța va fi monitorizat cu 1100 de camere de supraveghere. FOTO Primăria Constanța

Primarul Vergil Chițac a semnat săptămâna trecută contractul pentru montarea a peste 1000 de camere de supraveghere în municipiul Constanța. Proiectul  “Creșterea Siguranței în Municipiul Constanța – SAFE CITY 20” vizează implementarea unui sistem operațional integrat de monitorizare.

Această inițiativă este aliniată obiectivelor strategiei Smart City și are ca principal scop creșterea siguranței cetățenilor. Sistemul va oferi monitorizare în timp real la intrările și ieșirile din municipiu, în zonele marilor intersecții, în locurile unde apar ambuteiaje și accidente rutiere frecvente, precum și în zonele pietonale, în jurul clădirilor emblematice și în parcările mall-urilor de pe raza municipiului.

În total 1100 de camere de supraveghere și echipamentele destinate dotării dispeceratului de politie locală vor monitoriza cele 580 de obiective de interes public precum: parcuri, locuri de joacă, piațete, pasarele, zone rezidențiale, stații  de autobuz, bulevarde etc.

Durata de implementare este de 26 de luni, începând cu 1 februarie 2024. Proiectul va fi structurat în două etape: prima etapă, cu durata de 6 luni, va consta în elaborarea proiectului tehnic, iar a doua etapă, cu durata de 20 de luni, va cuprinde execuția lucrărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Bravo Dl Primar!! Cu astfel de realizari usurati mubca politiei locale, cresterea sigurantei cetateanului si creste imaginea orasulyi Constanta!! In Clujul mult laudat cu peimarul lui se zbate sa tina sub control diversele probleme!! Mai copiati si de la Bolojan ce face in Oradea si veti fi invidiati de toata tara!! Hai Constanta!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*