Municipiul Constanța ar putea intra în Scenariul roșu, în care restaurantele, cafenele și barurile nu vor mai putea desfășura activitate în interior

Județul Constanța va intra de mâine în Scenariul roșu

Municipiul Constanța ar putea intra zilele acestea în Scenariul roșu, după ce rata de incidență a cazurilor de coronavirus a depășit trei la mia de locuitori.

Astfel, potrivit Prefecturii Constanța, incidența pe municipiu Constanța a fost stabilită marți, 9 martie, la 3,11 la mia de locuitori (971 cazuri active). Drept urmare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Constanța, ce ar urma să se întrunească miercuri, 10 martie, ar putea decide încadrarea municipiului Constanța în Scenariul Roșu, cel în care restaurantele, cafenele și barurile nu vor mai putea desfășura activitate în interior.

„Conform prevederilor legale, CJSU se poate întruni în termen de 48 de ore de la data modificării ratei de incidență. Vom aștepta să vedem mâine (miercuri, 10 martie – n.r.). evoluţia și, dacă se menține trend crescător, se va întruni CJSU”, au transmis reprezentanții Prefecturii Constanța.

Conform ultimelor date furnizate de DSP Constanța, în acest moment sunt 297 de persoane internate, dintre care 288 din județul Constanța și nouă din alte județe. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.044 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 1.054 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*