Mormânt din secolul IV, descoperit pe un șantier din Constanța

Mormânt din secolul IV la Constanța
Mormânt din secolul IV la Constanța. FOTO M. P.

Șantierul unei clădiri din Constanța s-a transformat brusc într-o descoperire arheologică. Muncitorii care lucrează la construcția unei clădiri P+2 de la intersecția străzii Sarmisegetuza cu bulevardul Tomis au avut surpriza să dea peste un mormânt vechi de aproape 1600 ani.

În el au fost găsite rămășițele unei persoane.

Lucrările au fost oprite, pentru că arheologii bănuiesc că în zonă s-ar afla alte morminte vechi care trebuie prelucrate corespunzător.

Mormânt din secolul IV la Constanța
Mormânt din secolul IV la Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*