Monumentele istorice – scutite dacă au fațadele renovate, a anunțat SPIT Constanța

Intrare zona Peninsulara/ Zona Veche Constanta. FOTO Catalin Schipor

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează cetățenii care dețin în proprietate sau administrare clădiri clasate ca monument istoric, de arhitectură sau arheologic, cu fațada stradală și/sau principală renovată sau reabilitată că beneficiază de scutire de la plata impozitului pe clădiri, cu excepția încăperilor care sunt folosite pentru activități economice.

Documentele ce trebuie depuse la organul fiscal local în vederea aplicării scutirii sunt următoarele:

  • autorizația de construire, eliberată cu respectarea prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • procesul-verbal de recepție finală privind lucrările efectuate;
  • actul prin care se face regularizarea taxei pentru autorizația de construire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*