Moment festiv la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

Moment festiv la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. FOTO arhiva SMFN

Colegiul National Militar „Alexandru Ioan Cuza” organizează joi, 24 iunie, festivitatea de încheiere a anului școlar 2020-2021, prilej cu care promoția de absolvenți ai colegiului va primi denumirea onorifică „Regele Mihai I – 100”.

Elevii și profesorii colegiului care au obținut rezultate deosebite la diferite concursuri școlare vor fi recompensați cu premii speciale și de excelență, iar șefei de promoție, eleva plutonier adjutant Georgiana Tărăboi, care a obținut media generală 9,87 în cei patru ani de studiu, îi va fi conferită Emblema de merit „Știința Militară” clasa a III-a.

Alături de tinerii absolvenți de la colegiul militar constănțean, vor fi prezenți la festivitate șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale Române, cadrele didactice, părinții și rudele elevilor claselor a XII-a. Festivitatea se va încheia în acordurile imnului absolvenților „Gaudeamus igitur”.

În anul 2018, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” și-a redeschis porțile, după o perioadă de 20 de ani de la desființarea acestuia. Cu sediul în garnizoana Constanța, acesta a preluat tradițiile Liceului Militar „Alexandru Ioan Cuza”, continuatorul Școlii Copiilor de Marină, de la Țiglina, Galați, înființată prin Înaltul Decret Regal nr. 2408 din anul 1881. Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” se subordonează Statului Major al Forțelor Navale și are ca misiune de bază pregătirea elevilor care doresc să urmeze o formă de pregătire profesională în instituțiile militare de învățământ universitar și preuniversitar pentru formarea cadrelor militare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*