Modernizarea intersecției Trocadero din Constanța impune închiderea sistemului de semaforizare timp de cinci zile

Modernizarea intersecției Trocadero din Constanța impune închiderea sistemului de semaforizare timp de cinci zile. FOTO: Primăria Constanța

Intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Portiței (Trocadero) va intra, în perioada 31 iulie – 4 august, într-un proces amplu de modernizare. În acest sens, autoritățile au anunțat că sistemul de semaforizare va fi complet oprit pe toată durata lucrărilor, respectiv de luni, 31 iulie, până vineri, 04 august.

Această măsură este necesară conform proiectului de mobilitate urbană care prevede modernizarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Astfel, intersecția Trocadero va fi supusă unei reconfigurări complete, iar lucrările includ montarea de stâlpi de semaforizare suplimentari și echiparea acestora cu lămpi led de ultimă generație. Modernizarea acestei intersecții va include, de asemenea, înlocuirea instalațiilor electrice vechi cu altele noi și mai eficiente, care să faciliteze o gestionare mai precisă a traficului.

Pentru a asigura gestionarea traficului în perioada în care semafoarele vor fi oprite, lucrătorii din cadrul Poliției Constanța vor dirija circulația rutieră. Cu toate acestea, pentru a reduce disconfortul creat de închiderea intersecției, conducătorii auto sunt îndemnați să evite zona, dacă este posibil, și să folosească rute alternative.

Reprezentanții autorităților au transmis un apel către toți participanții la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră pe durata desfășurării lucrărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Nu se putea amana aceasta actiune in septembrie.S-au terminat examenele nr turistilor va creste,va fi haos in Constanta. Vor urma celelalte intersectii până la gara,asta inseamna ca la 2-3 săptămâni haosul va reveni.Echipele trebuie să lucreze si noaptea pt a se termina mai repede sistematizarea intersectiei.Fagadau a organizat asfaltarea bd Tomis pe timpul nopții pt a nu se aglomera traficul rutier.Respectul față de cetatean,de contribuabil a dispărut.Pacat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*