Modalități de acces în zona peninsulară a Constanței

Modalități de acces în zona peninsulară a Constanței. FOTO Primăria Constanța

Zona peninsulară a Constanței a devenit, din 15 noiembrie, zonă pietonală și, prin excepție, persoanele fizice și juridice rezidente pot obține permise care le permit accesul.

Potrivit Regulamentului de acces în zona peninsulară, există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale.

Emiterea permisului de acces în zona peninsulară pentru persoane fizice și persoane juridice rezidente se realizează de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, prin următoarele modalități: online pe adresa office@spit.ro, prin poștă/curier, la sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Accesul în agențiile fiscale se face pe baza prezentării Certificatului Verde.

„Amintim constănțenilor că intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care sunt amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, respectiv puncte de intrare: strada Traian, la intersecția cu strada Doinei, strada Remus Opreanu, la intersecția cu strada Lebedei și puncte de ieșire: strada Vasile Alecsandri, la intersecția cu strada Mircea cel Bătrân, strada Arhiepiscopiei, la intersecția cu bulevardul Regina Elisabeta. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

În altă ordine de idei, aceștia fac apel la conducătorii auto să respecte semnele de circulație și să nu pătrundă în zona peninsulară fără a deține permis de acces prin zonele în care este instalat indicatorul rutier „ACCESUL INTERZIS“. Această faptă atrage sancțiuni.

Totodată, conducătorilor auto li se recomandă să folosească următoarele rute alternative:

  1. Pentru autovehiculele neautorizate care circulă pe bulevardul Tomis și pătrund către bariera acces în zona peninsulară:
  • stânga pe strada Vasile Alecsandri către strada Mircea cel Bătrân;
  • dreapta pe strada Vasile Alecsandri către strada Termele Romane prin strada Traian (parcare Curtea de Apel).
  1. Pentru autovehiculele care circulă dinspre portul Tomis (strada Lebedei) și strada Remus Opreanu din bulevardul Regina Elisabeta spre bariera de acces în zona peninsulară pe strada Remus Opreanu:
  • virare stânga și întoarcere către bulevardul Regina Elisabeta prin strada Remus Opreanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*