Mobilizare generală pentru exercițiul “Seism 2016”. 140 pompieri și medici din Constanța pleacă la București

Forțele ISU Dobrogea care participă la exercițiul de la București
Forțele ISU Dobrogea care participă la exercițiul de la București

Un exercițiu de alarmare pentru verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență a fost declanșat în această dimineață în București și Iași. Forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitate să intervină.

Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași.

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.

La ora 9.40 a început faza de evaluare a pagubelor. De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

140 pompieri și medici pleacă de la Constanța. Echipajele de descarcerare și SMURD fac joncțiunea cu alte forțe de la Medgidia și Cernavodă.

ISU Dobrogea a trimis la București 2 ambulante SMURD tip B2, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, autospeciala pentru descarcerare grea, autospeciala pentru intervenție la accidente colective și calamități, autospeciala CBRN, 2 autospeciale de stingere, 2 camioane de interventie și microbuze.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*