Moaștele Sfântului și Dreptului Simeon vor sosi la Constanța

Sfântul Simeon

La biserica „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie” (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) va fi adus spre cinstire vineri, 1 februarie, un fragment din moaștele Sfântului și Dreptului Simeon, de la mănăstirea „Sfântul Ilie” din Odessa (Ucraina).

Sfintele moaște vor fi întâmpinate de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la ora 17.00, la intersecția bulevardelor Aurel Vlaicu și Tomis, zona Vapor, de unde se va merge în procesiune spre biserica „Sf. Haralambie”, apoi va fi oficiată Taina Sfântului Maslu.

Moaștele vor rămâne la biserică până pe 10 februarie, perioadă în care se vor săvârși zilnic, de la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu și acatistul Sfântului Simeon.

Sâmbătă, 2 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Întâmpinarea Domnului. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, începând cu ora 8.45.

Prima atestare documentară a Întâmpinării Domnului se găseşte în însemnările de călătorie ale pelerinei Egeria, care scrie că sărbătoarea se ţinea prin anii 382-384, la Ierusalim, la 40 de zile de la Naşterea Domnului.

A doua zi, pe 3 februarie, Biserica Ortodoxă îi cinsteşte pe Sfântul și Dreptul Simeon, primitorul de Dumnezeu, împreună cu Sfânta Proorociţă Ana, cele două persoane care, alături de Fecioara Maria și Dreptul Iosif, au luat parte la momentul Întâmpinării Domnului.

Tot pe 3 februarie, în duminica a 32-a după Rusalii (a lui Zaheu), de la ora 8.45, ierarhul Tomisului va face o vizită pastorală în municipiul Medgidia și va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*