Moaștele Sfântului Dionisie, la Mangalia. Procesiunea este condusă de IPS Teodosie

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

Ierarhul Tomisului slujește în acest sfârșit de săptămână la Medgidia, Mangalia și la mănăstirea Dervent.

Pomenirea eroilor sârbi la Medgidia

Sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10.00, la monumentul Eroilor Sârbi din Cimitirul ortodox Medgidia, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de pomenire a eroilor din Divizia I de voluntari sârbi care au luptat în Primul Război Mondial pentru eliberarea Dobrogei.

Procesiune religioasă pe străzile Mangaliei

Cu prilejul Zilelor municipiului Mangalia, sâmbătă, 3 septembrie, la ora 16.00, la biserica „Sf. Mina” din Mangalia vor fi aduse spre cinstire moaştele Sfântului Dionisie Areopagitul (din Mitropolia Mitilini, Grecia) și ale Sfântului Pantelimon (de la Catedrala arhiepiscopală din Constanța), apoi, de la ora 20.20, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va conduce procesiunea închinată sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, ce va porni de la biserica „Sfântul Mina” pe traseul: sens giratoriu – Primăria Municipiului Mangalia – biserica „Sf. Gheorghe”.
Alături de ierarh, preoţi şi credincioşi la procesiune vor participa şi soldați, cu făclii aprinse. La biserica „Sf. Gheorghe” din Mangalia, de la ora 21.00, ierarhul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu.

Sfintele moaște ale Sfântului Dionisie Areopagitul au fost aduse în cursul zilei de astăzi la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța și vor rămâne spre cinstire până sâmbătă , când vor fi duse la biserica „Sf. Mina” din Mangalia.

Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent și pomenirea eroilor la Turtucaia

Duminică, 4 septembrie, începând cu ora 6.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, apoi, de la ora 10.00 va fi prezent la evenimentele prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Bătălia de la Turtucaia (1-5 septembrie 1916). Comemorarea eroilor se va desfășura la Cimitirul militar din Șumenţi (oraș Tutrakan, Bulgaria).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*