Miting și marș de protest al mamelor din Ucraina organizat sâmbătă în Constanța

Miting și marș de protest al mamelor din Ucraina organizat sâmbătă în Constanța

Câteva sute de femei şi copii ucraineni au protestat sâmbătă, 16 aprilie, în faţa Consulatului Federaţiei Ruse din Constanţa faţă de agresiunea armatei ruse asupra civililor din Ucraina. Mitingul de protest a fost completat de un marș, întreaga acțiune desfășurându-se fără incidente.

Mămicile ucrainene și românce s-au reunit la ora 11.00, în fața Consulatul General al Federaţiei Ruse din Constanța unde au scandat mesaje împotriva lui Vladimir Putin, a războiului declanșat de acesta în Ucraina şi au cântat imnul naţional.

„Copiii ucraineni au fost forțați să-și părăsească casele. Mii de copii ucraineni au suferit din cauza războiului început de ruși în Ucraina. Lacrimile și durerea uriașă a tuturor oamenilor care mărșăluiesc sunt alături de sute de mame care și-au pierdut copiii în acest război nedrept”, a fost mesajul transmis de mamele din Ucraina.

La finalul mitingului, după aproximativ două ore, cei prezenți au plecat într-un marș, pe traseul Consulatul Rus – bulevardul Ferdinand – bulevardul Tomis – strada Traian – strada Mihai Viteazu – Consulatul Rus, întreaga acțiune desfășurându-se fără incidente.

Miting și marș de protest al mamelor din Ucraina organizat sâmbătă în Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*