Miting al refugiaților ucraineni în fața sediului Consulatului Federației Ruse de la Constanța, la un an de la declanșarea conflictului militar

Miting al refugiaților ucraineni în fața sediului Consulatului Federației Ruse de la Constanța, la un an de la declanșarea conflictului militar

Sute de refugiați ucraineni s-au adunat vineri, 24 februarie, în fața clădirii Consulatului General al Federației Ruse la Constanța, într-un miting dedicat comemorări invaziei rusești în Ucraina.

Protestatarii s-au strâns, începând cu ora 10.00, pe strada Mihai Viteazu, pe trotuarul aflat peste stradă de clădirea Consulatului Federației Ruse, de unde au scandat, cerând oprirea războiului, și chiar au cântat mai multe melodii, între care şi „Stefania”, melodia care a câştigat concursul Eurovision din 2022.

Refugiații au spus că vor să reamintească Europei că, pe tot parcursul anului, invadatorii ruși din Ucraina au bombardat populația civilă, au bombardat infrastructura, au distrus orașe și sate, au exportat produse agricole și au jefuit instituții culturale. Ei solicită să se consolideze sancțiunile împotriva agresorului rus și asistența militară acordată Ucrainei, precum și faptul ca Rusia să asigure eliberarea și întoarcerea tuturor teritoriilor ocupate și anexate ale Ucrainei și să plătească despăgubiri.

„De un an întreg, Rusia comite crime împotriva populației civile, violează femei și copii, ucide oameni nevinovați, în fiecare zi mor apărătorii noștri pe front, printre ei sunt mulți băieți și fete tinere care ar trebui să aibă toată viața înainte”, a precizat unul dintre refugiații ucraineni.

Mitingul de comemorare invaziei pe scară largă este a treia acțiune de protest a ucrainenilor la Constanța

Protestele dedicate aniversării invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia vor avea loc zilele acestea în aproape 100 de orașe din întreaga lume.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*