Misiunile jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean Constanța la sfârșit de săptămână

Autospecială a Jandarmeriei implicate într-un accident rutier în timpul unei misiuni de intervenție în Ovidiu. FOTO cu rol ilustrativ

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța vor fi zilnic la datorie, în perioada 15 – 17 aprilie, cu misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor care se vor afla în spațiile publice, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

Astfel, militarii vor fi prezenți în zone aglomerate, piețe și centre comerciale, gări și stații de transport în comun din zona de competență și vor acorda ajutor și informații utile pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În acest weekend, jandarmii vor avea în atenție desfășurarea în condiții de siguranță a meciului de fotbal FCV Farul II Constanța – CS Afumați, a celui de rugby CS Năvodari – RC Grivița București, precum și a partidei de baschet masculin care se va desfășura între echipele ABC Athletic Constanța ȘI CSM Târgu-Jiu.

Jandarmii vor fi prezenți la Medgidia, cu ocazia desfășurării concursului „Cupa Mării Negre” la ciclism, la acțiunea de protest organizată la Constanța de un grup de cetățeni ucraineni și la evenimentul cultural-artistic „Rampa cu pescăruși”, în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”.

Prăznuirea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), oferă ocazia producerii unor aglomerării în biserici și în imediata apropiere, ocazie cu care jandarmii vor avea în atenție zonele de interes.

Jandarmii vor fi angrenați zilnic și în misiuni de pază și protecție instituțională la cele 36 de obiective din competență.

În vederea prevenirii unor evenimente neplăcute, recomandăm participanților să respecte indicațiile organizatorilor, să evite implicarea în conflicte, să acorde atenție bunurilor personale, să supravegheze copiii care se pot rătăci cu ușurință în zonele aglomerate, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea serviciului 112, sau să anunțe cel mai apropiat echipaj de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*