Misiunile jandarmilor constănțeni, din perioada 23 noiembrie – 01 decembrie

Misiunile jandarmilor constănțeni, din perioada 23 noiembrie - 01 decembrie. FOTO IJJ Constanța

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța au fost zilnic la datorie, în perioada 23 noiembrie – 01 decembrie, acționând în cooperare cu polițiștii constănțeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare, gări și stații de transport în comun din zona de competență, fiind prezenți alături de polițiști și în localitățile unde s-a instituit măsura de carantină zonală.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 501 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 170.000 de lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2 (490 sancțiuni contravenționale în cuantum total de peste 169.000 de lei), dar și pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniștii publice, consum de alcool în locuri publice.

Săptămâna trecută au mai fost executate 82 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanțe sau parchete și o misiune în sprijinul unui executor judecătoresc.

Jandarmii au fost angrenați zilnic și în misiuni de pază și protecție instituțională la cele 35 de obiective din competență, fiind prezenți și la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și Biroul Electoral Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*