Misiune de salvare în zona Eforie Nord după ce doi scafandri au fost dați dispăruți. UPDATE

Misiune de salvare în zona Eforie Nord după ce doi scafandri au fost dați dispăruți. FOTO CTnews.ro

Salvatorii ISU Constanța au fost solicitați să intervină, vineri, în zona stațiunii Eforie Nord, după ce doi scafandri, ce supravegheau acțiunea de înnisipare, au fost dați dispăruți.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, incidentul s-a produs în zona Hotelului Europa, la o distanță de aproximativ 500 de metri de țărm.

„Intervenim în Eforie Nord, la o misiune de căutare/salvare a doi scafandri ce supravegheau lucrările de înnisipare a plajei, la aproximativ 500 de metri în larg. Intervenim cu o ambarcațiune  RIB, cu patru scafandri, o autospeciala de stingere, un echipaj SMURD și elicopterul SMURD, iar în ajutor, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean”, au precizat sursele citate.

UPDATE

Cei doi scafandri au fost găsiți și scoși la mal, în stare de inconștiență. Imediat, cadrele medicale aflate la fața locului au început efectuarea manevrelor de resuscitare.

UPDATE 2

În ciuda eforturilor depuse de cadrele medicaler, cei doi scafandri nu au mai putut fi salvați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*