Misiune ARSVOM pentru preluarea unui marinar de pe o navă cargo care are afecțiuni cardiace și este inconștient

Ambarcațiune de salvare. FOTO ARSVOM
Ambarcațiune de salvare. FOTO cu rol ilustrativ

O intervenție ARSVOM are loc în aceste momente, un echipaj al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare se deplasează în rada Sulina pentru preluarea unui marinar de pe o navă cargo, care prezintă afecțiuni cardiace și este inconștient.

În această dimineață, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare ARSVOM a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare MRCC, cu privire la o intervenție Medevac.

Nava SAR APOLLO, aparținând ARSVOM, a fost solicitată să intervină la nava cargo “SEA HORIZON”,sub pavilion Palau, pentru preluarea unui membru al echipajului, aflat în stare de inconștiență și care prezintă afecțiuni cardiace.

Nava SAR APOLLO, împreună cu o asistentă la bord, s-a deplasat cu toată viteza către zona indicată, respectiv în rada Sulina, pentru a prelua bolnavul și a-l preda echipajului medical.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, intervenția este destul de dificilă.

În acest moment, intervenția este in curs de desfășurare” – ARSVOM.

UPDATE

Echipajul SAR APOLLO împreună cu asistenta de la bord au ajuns la nava “SEA HORIZON” pentru preluarea bolnavului.

“Ajunși la fața locului, înainte de a se începe manevrele de resuscitare, asistenta medicală din cadrul serviciului UPU Sulina a constatat că bărbatul nu prezenta semne vitale, nu avea puls. Acesta era rigid și vânăt, semn că decesul survenise cu câteva ore înainte de a ajunge echipajul salvator.

Bărbatul a fost declarat decedat si predat comandantului navei de care aparținea, în vederea demarării procedurilor legale” – ARSVOM

Marinarul avea 45 de ani și era cetățean egiptean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*