Mircea Băsescu a fost eliberat din penitenciar înainte de ispășirea întregii pedepse

Mircea basescu a iesit din penitenciar. FOTO Captura Video

Fratele fostului președinte, Mircea Băsescu a părăsit luni după amiază Penitenciarul Poarta Albă la câteva ore după ce magistraţii Tribunalului Constanța au decis eliberarea sa condiţionată.

Procurorii DNA s-au opus acestei măsuri și au susținut în instanță, în fața completului care a judecat cererea de eliberare condiționată că Mircea Băsescu nu s-a îndreptat și că trebuie să mai stea după gratii. Avocații apărării au fost mai convingători, chiar dacă pronunțarea a fost amânată cu o săptămână.

La ieșirea din penitenciar Mircea Băsescu a fost așteptat de către fiul său Dragoș cu un autoturism Volkswagen. Fratele fostului președinte nu a fost foarte vorbăreț, cu greu declarând că se simte bine și că „trece omul peste toate”, făcând referire la perioada petrecută în închisoare. Aici, cel mai greu i-a fost fără copii, a mai spus acesta înainte de a se urca în mașină și a pleca spre casă.

În iunie 2016, magistrații de la Curtea de Apel Constanța l-au condamnat pe Mircea Băsescu, la 4 ani de închisoare cu executare. Pedeapsa a fost dată în dosarul în care era acuzat ca a  primit șpagă de la familia interlopului Bercea Mondial. Atunci s-a dispus și confiscarea a 265.000 de euro, bani oferiți de rudele lui Bercea Mondial lui Mircea Băsescu drept șpagă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*