Mircea Băsescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență

Mircea Băsescu. FOTO nasul.tv
Mircea Băsescu. FOTO nasul.tv

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României a fost condamnat astăzi cu executare în dosarul instrumentat de DNA Constanța. El a primit o pedeapsă de 4 ani cu executare.

Iată decizia magistraților de la Curtea de Apel Constanța:

În baza art.421 pct.1 lit. b Cod procedură penală, respinge apelurile declarate de apelantul inculpat CĂPĂȚÂNĂ MARIAN ADRIAN și apelantul ANGHEL FLORIN împotriva sentinței penale nr.5/08.01.2016 pronunțată de către Tribunalul Constanța în dosarul penal nr.5412/118/2014, ca nefondate.

În baza art.421 pct.2 lit. a Cod procedură penală, admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța și apelantul inculpat BĂSESCU MIRCEA împotriva aceleiași sentințe penale.

Desființează în parte sentința penală atacată și, rejudecând, în baza art.291 alin.2 Cod penal, în referire la art.112 alin.1 lit. d Cod penal, dispune confiscarea specială de la inculpatul CĂPĂȚÂNĂ MARIAN ADRIAN a sumei de 265.000 euro, în echivalentul în lei la cursul B.N.R. de la data efectuării plății.

În baza art.422 raportat la art.393 alin.3 Cod procedură penală, ridică măsura sechestrului asigurator instituit prin ordonanța Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției nr.227/P/2014 din 08.07.2014 asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpatului BĂSESCU MIRCEA.

Înlătură din cuprinsul sentinței penale apelate dispozițiile privind confiscarea specială a sumei de265.000 euro, în echivalentul în lei la cursul B.N.R. de la data efectuării plății, de la inculpatul BĂSESCU MIRCEA.

Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă apelanții CĂPĂȚÂNĂ MARIAN ADRIAN și ANGHEL FLORIN la plata a câte 800 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, restul cheltuielilor judiciare avansate în faza apelului rămân în sarcina statului.

Definitivă.

După pronunțarea condamnării, președintele Traian Băsescu a scris pe Facebook:

“In privinţa condamnării fratelui meu nu am de făcut nici un comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanţei, indiferent ce cred eu.
Este o hotărîre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată din cîte înţeleg.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*