Minte de om beat: a sunat la 112 să reclame furtul din Năvodari a mașinii cu care a făcut accident, sperând că va scăpa de răspunderea penală

Echipaj poliție. FOTO Cătălin Schipor

Un individ băut a făcut accident cu o mașină închiriată a alertat ulterior autoritățile și mediul online spunând că autoturismul i-a fost furat de pe o stradă din Năvodari. După ce au găsit mașina „furată“, pornind pe urma indiciilor și a probelor, polițiștii au aflat și varianta adevărată a poveștii. 

Pentru a fi exonerat de vina de a fi condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice și de a fi pus la plata pagubelor rezultate în urma accidentului, un bărbat în vârstă de 40 de ani din județul Argeș, aflat de câteva zile în Năvodari, a scornit o poveste care i-a alertat pe polițiștii din județul Constanța.

În jurul orei 18.30, argeșeanul a sunat la 112 și a reclamat faptul că autoturismul marca Dacia Logan, închiriat de el de la o firmă din București și aflat parcat pe strada Albinelor din Năvodari, încuiat și asigurat cu alarmă, a dispărut. Ulterior, o persoană apropiată lui, a postat pe mai multe grupuri de Facebook, următorul mesaj:

„Bună seara! Am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Acum 40 de minute, din Năvodari, zona Carrefour Market, centru, a fost furat un Logan alb. Proprietarul a întrat în market să facă cumpărături. Mașina era încuiată. Când a ieșit din magazin, aceasta nu mai era. Va rog, dacă o vede cineva, să anunțați Poliția sau să ne spuneți locația unde a fost văzută! Vă mulțumesc”, a scris tânăra A. C. pe Facebook.

Imediat s-au instituit filtre de poliție pe șosele, iar autoturismul a fost găsit avariat între Năvodari și Lumina, în dreptul unui sens giratoriu. Acesta nu prezenta urme de forțare a portierelor și în plus, acestea erau încuiate. A fost adus și câinele de urmă care i-a dus pe polițiști la… individul care a reclamat furtul mașinii.

Testarea cu etilotestul a scos la iveală că se afla sub influența băuturilor alcoolice, dar sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul respirat, ceea ce l-a lăsat fără permisul de conducere, dar a scăpat de dosar penal pentru această faptă. În schimb, i s-a fost întocmit dosar penal pentru „inducerea în eroare a organelor judiciare“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*