Minte de om beat: a sunat la 112 să reclame furtul din Năvodari a mașinii cu care a făcut accident, sperând că va scăpa de răspunderea penală

Echipaj poliție. FOTO Cătălin Schipor

Un individ băut a făcut accident cu o mașină închiriată a alertat ulterior autoritățile și mediul online spunând că autoturismul i-a fost furat de pe o stradă din Năvodari. După ce au găsit mașina „furată“, pornind pe urma indiciilor și a probelor, polițiștii au aflat și varianta adevărată a poveștii. 

Pentru a fi exonerat de vina de a fi condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice și de a fi pus la plata pagubelor rezultate în urma accidentului, un bărbat în vârstă de 40 de ani din județul Argeș, aflat de câteva zile în Năvodari, a scornit o poveste care i-a alertat pe polițiștii din județul Constanța.

În jurul orei 18.30, argeșeanul a sunat la 112 și a reclamat faptul că autoturismul marca Dacia Logan, închiriat de el de la o firmă din București și aflat parcat pe strada Albinelor din Năvodari, încuiat și asigurat cu alarmă, a dispărut. Ulterior, o persoană apropiată lui, a postat pe mai multe grupuri de Facebook, următorul mesaj:

„Bună seara! Am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Acum 40 de minute, din Năvodari, zona Carrefour Market, centru, a fost furat un Logan alb. Proprietarul a întrat în market să facă cumpărături. Mașina era încuiată. Când a ieșit din magazin, aceasta nu mai era. Va rog, dacă o vede cineva, să anunțați Poliția sau să ne spuneți locația unde a fost văzută! Vă mulțumesc”, a scris tânăra A. C. pe Facebook.

Imediat s-au instituit filtre de poliție pe șosele, iar autoturismul a fost găsit avariat între Năvodari și Lumina, în dreptul unui sens giratoriu. Acesta nu prezenta urme de forțare a portierelor și în plus, acestea erau încuiate. A fost adus și câinele de urmă care i-a dus pe polițiști la… individul care a reclamat furtul mașinii.

Testarea cu etilotestul a scos la iveală că se afla sub influența băuturilor alcoolice, dar sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul respirat, ceea ce l-a lăsat fără permisul de conducere, dar a scăpat de dosar penal pentru această faptă. În schimb, i s-a fost întocmit dosar penal pentru „inducerea în eroare a organelor judiciare“.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*