Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a lămurit hotelierii din sudul litoralului despre modul în care vor fi impozitați

Dezbatere deschiderea sezonului estival 2017 FOTO Primaria Mangalia
Dezbatere deschiderea sezonului estival 2017 FOTO Primaria Mangalia

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a participat la o întâlnire organizată de ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, cu agenţii economici şi hotelierii din sudul litoralului pe tema pregătirii sezonului estival 2017.

La eveniment au mai participat reprezentanţi ai federaţiilor patronale din turism şi asociaţiilor de profil, precum şi cei ai ANPC, ANSVSA, ANAF, Poliţia Română, Jandarmeria Română, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Garda Naţională de Mediu etc.

În cadrul discuţiilor ministrul Turismului a adus câteva lămuriri vizavi de Legea impozitului specific aplicat firmelor din sectorul turistic, restaurante și alimentație publică, plătitoare de impozit pe profit în 2016.

“Cei care au profit cuprins între 100 şi 500 de mii de euro vor fi impozitaţi conform Legii impozitului specific. După rectificarea OUG nr. 3/2017 şi promulgarea acesteia de către preşedintele României, agenţii economici în cauză vor plăti impozitul pe venit, iar cei care au profit de peste 500 de mii de euro vor plăti impozitul, conform Legii în vigoare”, a declarat Ministrul Mircea-Titus Dobre.

La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a precizat că principala preocupare a administraţiei locale o reprezintă clădirile în paragină, care vor fi supraimpozitate, anul acesta, conform noilor prevederi ale Codului Fiscal.

“În acest an, am identificat şi notificat proprietarii terenurilor şi clădirilor aflate în paragină, urmând să se aplice supraimpozitarea acestor active”, a explicat edilul Mangaliei.

El a mai afirmat că membrii CL au aprobat Regulamentul pentru organizarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar şi a posturilor de prim-ajutor pe plajele cu destinaţie turistică din municipiul Mangalia şi staţiuni.

“Pentru finanţarea acestor servicii avem alocată de la Guvern suma de 870 de mii de lei, însă banii nu sunt suficienţi pentru asigurarea unui serviciu de calitate, la standardele şi dotările impuse de lege”, a mai declarat primarul Radu Cristian.

Edilul a adaugat că Primăria Mangalia a elaborat o schemă de ajutor de minimis pentru acordarea reducerii de 50% la plata impozitului pe clădirile şi terenurile deţinute de agenţii economici care funcţionează 12 luni. La aceeaşi întâlnire, factorii de decizie de la nivel central din cadrul celorlalte instituţii publice au dat asigurări că vor sprijini operatorii economici de pe litoral în ceea ce priveşte combaterea oricăror forme de fraudă fiscală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*