Liceele constănțene Tomis și Pedagogic au primit peste 30 de milioane de lei, finanțare prin PNRR

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”. FOTO Facebook

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat 14 noi contracte finanțate prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență. Contractele vizează renovarea și creșterea eficienței energetice ale unor clădiri rezidențiale multifamiliale și clădiri publice, iar valoarea totală a acestora este de 208.817.236,28 lei.

„Aceste contracte se alătură celorlalte 28 semnate pentru eficientizarea energetică și reabilitarea unor clădiri, prin PNRR, respectiv celor 15 contracte pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului”, a subliniat ministrul dezvoltării.

Între contractele de finanțare semnate se află și Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța, care a primit 16.841.553,05 lei, și Liceul Tehnologic „Tomis” din Constanța – 13.537.010,43 lei, ambele pentru creșterea eficienței energetice.

Pentru componenta Valul Renovării, au mai fost aprobate alte 434 de proiecte, în valoare de 3.319.534.039,03 lei, depuse de 46 de autorități centrale și 388 de unități administrativ-teritoriale, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*