Miniștrii Apării din România și Marea Britanie, așteptați, vineri, la Mihail Kogălniceanu, la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii

Aeronava Eurofighter Typhoon pe pista de la Kogălniceanu. FOTO Captură Video
Aeronava Eurofighter Typhoon pe pista de la Kogălniceanu. FOTO Captură Video

Ceremonia dedicată certificării detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii sosit în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită va avea loc vineri, 8 aprilie, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Activitatea va avea loc în prezența ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a omologului său din Marea Britanie, Ben Wallace, a subsecretarului de stat în Ministerul italian al apărării, Giorgio Mulé, precum și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a comandantului Centrului de Operații Aeriene Multinaționale Torrejon, generalul-locotenent Fernando de la Cruz Caravaca, a ambasadorului Marii Britanii în România, Andrew Noble, și a șefilor Forțelor Aeriene din Italia, Marea Britanie și România.

Evenimentul va include și o activitate demonstrativă de executare în comun a unei misiuni de Poliție Aeriană Întărită, la care vor participa aeronave aparținând Forțelor Aeriene Britanice, Forțelor Aeriene Italiene și Forțelor Aeriene Române.

Detașamentul britanic, format din aproximativ 150 de militari – piloți și personal tehnic, și aeronave Eurofighter Typhoon va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni. Aceasta este cea de-a patra rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 și 2021.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Britanice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*