Milioane de țigarete de contrabandă, descoperite în urma unor percheziții ce au vizat și locații din județul Constanța

Milioane de țigarete de contrabandă, descoperite în urma unor percheziții. FOTO arhiva CTnews

Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, marți, 9 februarie, efectuarea a 17 percheziții domiciliare, în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate 506 baxuri, conținând peste cinci milioane de țigarete, în valoare de circa 3,3 milioane de lei, ce urmează a fi inventariate și predate Autorității Naționale a Vămilor. De asemenea a fost ridicat numerar în cuantum de 17.000 de euro.

Totodată au fost puse în aplicare opt mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi audiate în cursul zilei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcției Operațiuni Speciale a IGPR, precum și a Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, urmând a fi luate măsuri asiguratorii până la concurența prejudiciului creat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*