Mii de produse vestimentare contrafăcute, de peste 850.000 de lei, depistate în Portul Constanța

Mii de produse vestimentare contrafăcute, depistate în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră constănțeni, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, într-un container sosit din Bangladesh în Portul Constanţa, peste 3.000 de articole vestimentare, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră şi lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea, a descoperit, în data de 16 iunie, într-un container sosit din Bangladesh ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, administrată de un cetățean italian, 3.511 articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 860.000 de lei.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar în data de 09 august, s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*