Mii de căști wireless contrafăcute, de aproape un milion de lei, descoperite în Portul Agigea

Polițiștii de frontieră au depistat în Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din China, 2.640 căști wireless, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu luni, 15 martie, cu privire la un caz înregistrat în luna februarie în Portul Constanța Sud – Agigea, când, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au participat la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 2.640 căști wireless ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al titularului de marcă, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bunurile, în valoare de aproximativ 902.800 de lei dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Erată: Fotografia publicată inițial cu rol de ilustrare a fost înlocuită deoarece imaginea nu reprezenta speța actuală. Redacția CTnews menționează că Arkas Line nu are legătură cu acest caz. Cerem scuze companiei amintite pentru această confuzie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*