Directorul General al Autorității Navale Române, Cosmin-Laurențiu Dumitrache, a fost numit ambasador maritim al Organizației Maritime Internaționale (IMO)

Directorul General al Autorității Navale Române, Cosmin-Laurențiu Dumitrache. FOTO ANR

Cosmin-Laurențiu Dumitrache, Directorul General al Autorității Navale Române (ANR) a fost numit ambasador maritim al Organizației Maritime Internaționale (IMO).

Numirea s-a făcut de către Organizația Maritimă Internațională (IMO) la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Mandatul este pentru o perioadă de 24 de luni, începând din ianuarie 2024.

“Domnul Cosmin-Laurențiu Dumitrache mulțumește pe această cale Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru nominalizare și se declară onorat să reprezinte interesele României în calitate de ambasador maritim.

Ambasadorii maritimi sunt persoane desemnate de către IMO pentru a promova obiectivele și valorile organizației și pentru a consolida colaborarea între statele membre, semnatare ale convenției și terțe părți interesate de  industria maritimă.

Sarcinile și îndatoririle unui Ambasador IMO includ promovarea siguranței navigației prin măsuri de îmbunătățire active și actualizate, conform standardelor organizației, consolidarea relațiilor internaționale prin facilitarea comunicării și colaborării între statele membre ale IMO și alte organizații în vederea identificării de soluții concrete la provocările globale ale domeniului transportului maritim, reprezentarea IMO la diferite evenimente internaționale și nu în ultimul rând să furnizeze rapoarte și informații periodice către IMO cu privire la evoluțiile din industria maritimă și modul în care sunt implementate recomandările și standardele IMO” – ANR.

IMO sau Organizația Maritimă Internațională – este agenția specializată a Națiunilor Unite (ONU) responsabilă pentru siguranța și securitatea transporturilor maritime și prevenirea poluării marine și atmosferice de către nave. Activitatea IMO sprijină obiectivele Organizației Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*