Mii de articole de încălțăminte contrafăcute, în valoare de 770.000 de lei, depistate în Portul Constanța

Mii de articole de încălțăminte contrafăcute, în valoare de 770.000 de lei, depistate în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit, în Portul Constanţa Sud, într-un container sosit din China, 6.300 de articole de încălțăminte, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Valoare acestora pe piață ar fi fost de aproximativ 770.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună, formată din polițiști de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit, în data de 05 mai, într-un container sosit din China, 6.300 de articole de încălțăminte care purtau însemnele unei mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 770.000 lei.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar în data de  09 mai s-au sesizat  din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Bunurile, în valoare totală de aproximativ 770.000 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*