Mii de abțibilduri contrafăcute, în valoare de peste jumătate de milion de lei, descoperite în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, 11.520 de folii cu abțibilduri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Comercializate la prețul produselor originale, valoarea acestora ar fi depășit jumătate de milion de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră s-au sesizat în cazul din data de 13 mai, când, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat împreună cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti.

Astfel, au fost descoperite 11.520 folii cu abțibilduri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al titularului de marcă.

Bunurile, în valoare de aproximativ 570.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*