“Metoda Accidentul”, dusă la extrem. Hoțul i-a propus victimei să se întâlnească în sediul Poliției Rutiere

bani, lei, spaga, mita
Câștig suplimentar. FOTO Adrian Boioglu

Una dintre cele mai “la modă” înșelăciuni este cea făcută prin “Metoda Accidentul”. Ultima posibilă victimă a fost la un pas să piardă 3000 euro.

La data de 30.01.2017, polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 66 de ani, din Constanța, despre faptul că, la ora 00.40, a fost sunat pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind fiul său, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier și se află la sediul Poliției Rutiere.

Persoana necunoscută i-a solicitat suma de 3.000 de euro pentru a se împăca cu presupusa victimă, după care a dat la telefon alte persoane necunoscute, care s-au recomandat a fi avocat, respectiv polițist rutier. Acesta din urmă i-a cerut să aducă suma de bani la sediul Poliției Rutiere.

Persoana în vârstă apoi a cerut o serie și un număr de legitimație, realizând că este vorba de o tentativă de înșelăciune.

Persoana necunoscută i-a adresat expresii jignitoare și injurii, după care a încheiat convorbirea.

Polițiștii au deschis o anchetă în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptei.

Recomandări ale polițiștilor constănțeni

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*