Meteorologii extind Codul galben de caniculă și disconfort termic emis pentru Constanța

Meteorologii extind Codul galben de caniculă și disconfort termic emis pentru Constanța

Meteorologii au extins până joi, 20 iulie, Codul galben de caniculă și disconfort termic emis pentru orașul Constanța.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme caniculară pentru municipiul Constanța, pentru zilele de miercuri, 19 iulie, și joi, 20 iulie. Se prognozează temperaturi ridicate, cu maxime între 33 și 37 de grade Celsius și minime între 20 și 23 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Miercuri, 19 iulie, la Constanța cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare mai ales după-amiaza (rafale de 40 – 50 km/h).  Joi, 20 iulie, în municipiul Constanța cerul va avea înnorări temporare mai ales după -amiaza și seară si vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, dar și asociate averselor.

În contextul condițiilor meteo extreme, autoritățile locale au luat măsuri pentru a asigura confortul și siguranța cetățenilor. Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța vor stropi cu apă bulevardele și străzile principale, mai ales în zonele aglomerate, pentru a menține umiditatea aerului. De asemenea, spațiile verzi din parcuri vor fi udate pentru a contribui la răcorirea mediului înconjurător. În plus, se vor efectua dezinsecții și dezinfecții pe întreg teritoriul municipiului. Serviciile de salvare acvatică-salvamar și prim ajutor vor fi disponibile pentru a interveni în caz de necesitate.

Reprezentanții Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență fac un apel către cetățeni pentru a lua măsuri de protecție în timpul caniculei. Printre recomandări se numără evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11.00 și 18.00, reglarea adecvată a aparatelor de aer condiționat și purtarea hainelor lejere și ample, din materiale naturale, de culori deschise. Consumul adecvat de lichide este esențial pentru a preveni deshidratarea, iar evitarea consumului de alcool și băuturi bogate în cofeină sau zahăr este de asemenea recomandată.

Farmaciile din municipiu vor sprijini constănțenii, oferindu-le spații de răcorire și hidratare. Multe dintre acestea vor efectua gratuit măsurarea tensiunii arteriale pentru a monitoriza starea de sănătate a populației.

Toți locuitorii din Constanța sunt încurajați să urmeze sfaturile și recomandările autorităților pentru a se proteja în timpul perioadei de caniculă și pentru a rămâne în siguranță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*