„Memoria apei” și „Meciul de comedie”, în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța

„Memoria apei”, de Shelagh Stephenson, la Teatrul de Stat Constanța

După un weekend sold out, publicul arătându-și, astfel, dorința de a vedea spectacole live, Teatrul de Stat Constanța vă invită din nou în sala de spectacole, în condițiile de acum cunoscute, de distanțare, numărul de locuri fiind redus semnificativ.

Sâmbătă, 13 februarie, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați din nou la „Memoria apei”, de Shelagh Stephenson, în traducerea și regia lui Vladimir Anton. Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente. Scenografia este semnată de Maria Miu, iar lighting design-ul, de Lucian Moga.

Trei surori, cu firi și trasee de viață total diferite, se reunesc după mulți ani și își confruntă amintirile din copilărie, constatând că nicio situație trecută nu are pentru toate aceleași contururi și aceleași semnificații; că fiecare dintre surori își amintește altceva, traumele fiecăreia fiind diferite. Își reiau certurile, disputele, rivalitățile, dar regăsesc, treptat, și afecțiunea ce le leagă, și mecanismele prin care se susțin reciproc.

Scenă din piesa „Memoria apei“

Duminică, 14 februarie, de la ora 19.00, spectatorii sunt așteptați la meci, la „Meciul de comedie”, în regia lui Dragoș Muscalu, un spectacol care este altfel de fiecare dată și al cărui deznodământ nu-l știe nimeni, nici măcar cei ce evoluează pe scenă, pentru că este un show de improvizație.

Se dau două echipe de actori, un arbitru și un acompaniator la pian, iar publicul este cel care decide ce anume vor juca și vor cânta actorii pe scenă. Și tot publicul, prin aplauze, decide care dintre echipe și-a făcut treaba mai bine și merită să câștige meciul.

„Meciul de comedie”, în regia lui Dragoș Muscalu, pe scena Teatrului de Stat Constanța

În distribuție: Mirela Pană, Florina Stănculeț, Andrei Cantargiu, Remus Archip, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Ștefan Mihai, Vlad Lință. Scenografia, Lăcrămioara Dumitrașcu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*