Masă rotundă la Primăria Corbu cu privire la complexul turistic ridicat în zona plajei

Masă rotundă la Primăria Corbu cu privire la complexul turistic ridicat în zona plajei

Primăria Corbu a organizat vineri, 25 februarie, o conferință de presă ca urmare a apariției în mass media a informațiilor legate de subiectul construcției în zona plajei a unui proiect de dezvoltare imobiliară. În acest sens, a fost organizată conferința de presă de tip masă rotundă, unde au fost prezente autoritățile locale, mediul de afaceri local și regional în vederea prezentării punctului de vedere instituțional.

Cu această ocazie, primarul Vasile Lumînare a precizat că, în acest moment, turismul în zonă este unul „necontrolat”, iar oamenii nu beneficiază de nicio facilitate.

„În fiecare vară, plaja din comuna Corbu este asaltată de un număr foarte mare de turiști, în urma cărora rămân tone de gunoaie. La care nu avem soluție atât timp cât este un turism necontrolat, care afectează plaja și întreaga zonă. Fiind vorba despre un turism necontrolat, turiștii nu au parte de facilități minime: grupuri sanitare, apă potabilă, energie electrică ș.a.m.d. Nu există nici un fel de facilități care să prevină degradarea zonei. Fără aceste lucruri elementare nu putem vorbi despre un turism ecologic și responsabil. În fiecare an ARBDD ne comunică despre munții de gunoaie care se strâng necontrolat”, spune edilul comunei Corbu.

Potrivit acestuia, există un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care dă posibilitatea de a s construi în zonă cu respectarea reglementărilor impuse în această arie.

„Plaja din Corbu nu este sălbatică, ci, mai degrabă, antropizată. Pentru că această plajă este afectată în fiecare an de turismul necontrolat și efectele maselor mari de oameni care vin în zonă. Autoritățile locale au elaborat în acest sens, în urmă cu câțiva ani, un PUZ care reglementează modul și zonele în care se poate construi. Comuna Corbu se afla la marginea Rezervației Biosferei Deltei Dunării, iar aceasta impune respectarea regulamentului Rezervației. Dar, în același timp, comuna se situează în zona economică de dezvoltare durabilă. În această zonă este permisă construcția și dezvoltarea economică, într-adevăr cu respectarea întregului pachet de reglementări și restricții elaborat de ARBDD. Construcția la care se face referire nu se află pe plajă, lucru confirmat de toate instituțiile și autoritățile”, a explicat primarul din Corbu.

Vasile Lumînare a mai precizat că își dorește transformarea comunei într-o stațiune de interes național, care poate deveni un punct de atracție pentru turiștii ce sosesc vara pe litoral.

„Primăria Corbu își dorește transformarea comunei într-o stațiune de interes național, care să respecte spiritul și specificul comunei Corbu, în care turismul să fie făcut pentru a proteja natura, iar investitorii să respecte la rândul lor habitatul și comunitatea. Astfel zona comunei Corbu poate deveni un punct de atracție pentru turiști, care să protejeze natura, și care, în același timp, să se bucure de un turism ecologic. Aceasta înseamnă un turism controlat, care să respecte spiritul zonei fără să-l deterioreze”, a mai spus primarul Vasile Lumînare.

Conferința a fost organizată după ce, în zonă, un investitor a început ridicarea unui complex turistic de lux, compus din 18 construcţii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*