Masă de pomană, organizată într-un restaurant, întreruptă de polițiștii constănțeni

Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța
Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Polițiștii constănțeni au întrerupt sâmbătă, 22 mai, o masă de pomană ce fusese organizată într-un restaurant din Constanța, administratorul firmei fiind amendat pentru încălcarea măsurilor dispuse în pandemie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu sâmbătă, în jurul orei 13.00, cu privire la faptul că în interiorul unui restaurant din Satul de Vacanță se aflau 13 persoane care participau la o pomană.

„Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei, iar participanții au fost sancționați cu avertisment scris, evenimentul fiind întrerupt”, au precizat sursele citate.

La acest moment, conform măsurilor dispuse în pandemie, evenimentele private de genul nunților, botezurilor, ori meselor festive de orice fel nu se pot organiza în interior. Măsura ar urma să fie ridicată începând cu data de 1 iunie, când acestea vor putea fi organizate în exterior cu participarea a maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Îl consider un abuz
    S a luat masa in oraș în cinstea socrului meu defunct.
    Din toate persoanele aflate la acea masa 6 sunt pe o adresa și 5 pe altă adresa (toate vaccinate)și toate rude de gradul 1 .
    Nu era un eveniment organizat .era foar o masa (IN FAMILIE LA UN LOCAL CU CAPACITATEA DE 180 LOCURI )fără formație și fără muzica la un meniul zilei.
    Erau 18 persoane din care doar2 nevaccinate și care nu erau rude ,acestea stăteau la alte mese.
    Ma bucur sincer sa observ libertatea presei dar cred ca totuși ar trebui sa relatati faptele concret și adevărate.
    S a făcut tabel nominal înainte cu persoane vaccinate și S au așezat la masa în funcție de familie.
    Dacă mi spuneți dumneavoastră cu ce diferențiem asta fata de toți ceilalți cetățeni care iau masa un oraș ma bucur.
    Un mare abuz făcut (me repet dar încă nu mi vine sa cred ce am ajuns în anul 2021)
    Pe acest principiu nu ar mai trebuie sa iasă nici o familie în oraș sa manance

  2. Chiar nu vad care este diferenta intre a lua masa intre persoane necunoscute si a lua masa intre persoane din familie.
    Daca organizarea unei nunti poate duce la raspandirea unui virus (dans,transpiratie, stropi de saliva, imbratisari etc), o pomana inseamna ca oamenii stau jos si mananca, ca orice alti oameni care s-au dus la masa in restaurant.
    O fi legea lege, dar eu stau si ma intreb cum si-au dat politistii seama ca este un eveniment privat de “s-au sesizat ei din ospiciu” si s-au dus sa verifice.
    Asta in conditiile in care oamenii se casatoresc in fiecare zi si tin fac undeva masa, la fel fara muzica si dans.

  3. Cei ce si-au permis sa strice valorile neamului in aceasta asa zisa pandemie, nu vor mai fi pomeniti vreodata..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*