Marinarii militari sunt prezenți la evenimentele dedicate Zilei Armatei, în mai multe orașe

Militarii au defilat prin fața autorităților. FOTO Cătălin Schipor

Forțele Navale Române vor sărbători Ziua Armatei României în șase orașe din țară, unde se vor organiza ceremonii militare și religioase pentru cinstirea memoriei eroilor Patriei. Marinarii militari vor participa vineri, 25 octombrie, cu expoziții de tehnică și armament, precum și la activități culturale desfășurate în Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Babadag și București.

La Constanța, ceremonia militară și religioasă va avea loc la „Monumentul Victoriei” din Parcul Arheologic, începând cu ora 11.00. De asemenea, vineri, 25 octombrie, în intervalul orar 13.00-17.00, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ de marină vor fi prezenți cu standuri de promovare a carierei militare, iar militari ai Forțelor Navale și a Forțelor Terestre vor prezenta publicului o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din dotare, în parcarea de la Mall VIVO. La ora 19.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe pe traseul: Poarta 1– Comandamentul Flotei – str. Mircea cel Bătrân – Bulevardul Tomis – Prefectura Județului Constanța.

Vineri, 25 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, Muzeul Național al Marinei Române organizează Ziua Porților Deschise. Vor putea fi vizitate gratuit expoziția permanentă, expoziția „Cercetașii Marini” – repere din activitate (aflată în Sala „Contemporană I”), expoziția „Istoria parașutismului militar” (în Sala Lentilei Farului de la Tuzla) și expoziția „Portrete în spațiul înconjurător” (Salonul expozițional „Clio”) semnată de Maria Hodor. Muzeul va fi deschis în intervalul orar 09.00-16.00.

La Mangalia, ceremonia militară și religioasă se va desfășura în Piața Republicii, în intervalul orar 11.00-12.00.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*