Marinari neplătiți de mai multe luni, pe o navă în Portul Constanța. Suma salariilor neachitate depășește 29.000 de euro

Marinari în grevă. FOTO Sindicatul Liber al Navigatorilor

Cinci marinari sunt neplătiți de mai multe luni, pe o navă în Portul Constanța, iar suma salariilor neachitate depășește 29.000 de euro.

Echipajului unei nave care a sosit la Constanța cu 1000 t de grâu este în greva pentru neplata salariilor.

Echipajului navei Argo sub pavilion Germania format din 5 membri, toți din Ucraina, au declarat grevă pentru neplata salariilor de mai multe luni.  Suma salariilor neachitate depășește 29.000 de Euro. Nava a încărcat din Novi Sad.

“Un membru al echipajului a declarat ca familia lui trece prim momente groaznice, nu au bani pentru a își procura cele necesare, s-au împrumutat pentru a supraviețui. Acum trebuie sa achite împrumuturile.

Agentul din portul Constanța , totodată și Broker, așteaptă marfa încărcată pe aceasta nava cu maxima urgență.  Amatorul a fost contactat de ITF. Acesta a spus ca încearcă sa negocieze cu echipajul pentru a introduce nava la descărcare. Referitor la plata salariilor restante, acesta a spus ca aceste timpuri sunt foarte dificile pentru a plăti salariile angajaților” – Sindicatul Liber al Navigatorilor.

ITF atrage atenția ca în ultima perioada în portul Constanța se înregistrează destul de multe nave Maritime dar în special fluviale care nu satisfac standardele acceptate, echipajele sunt practic părăsite pe nave, în frig, fără apa și alimente și cu salarii neachitate de luni de zile.

Nava Argo aparține societății Saduni Cargo Ship doo și transporta cereale pentru un charter important din domeniul agriculturii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*