Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

Eroii sunt mereu cinstiți la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria și Consiliul Local Cumpăna organizează marți, 24 ianuarie, de la ora 10.45, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, invită, cu acest prilej, toți locuitorii comunei să sărbătorească, așa cum se cuvine, această zi de o importanță istorică pentru poporul român.

„Este ziua în care aniversăm Mica Unire, eveniment care a permis să devenim liberi. Faptele eroilor noștri ne-au lăsat o țară întreagă, frumoasă și bogată. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite”, a precizat Mariana Gâju.

Manifestările prilejuite de Unirea Principatelor Române vor avea loc marți, 24 ianuarie, după următorul program:

Orarul de

desfășurare

Activitatea desfășurată în cadrul manifestării
  1045– 1100

 

Depunerea coroanei de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din partea reprezentanților Consiliului Local Cumpăna.
1100 – 1125

Depunerea coroanei de flori la Monumentul „Memorialul Eroilor’’ din partea reprezentanților Primăriei Cumpăna

Depunerea coroanei de flori.

1130 – 1200

Intonarea Imnului de Stat

Moment  de reculegere pentru Generalul locotenent Constantin Zeca și veteranul de război Ioan Ceapă.

Slujba religioasă oficiată de preoții din localitate

Alocuțiune – doamna primar Mariana GÂJU

Depunerea coroanei de flori la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial  din partea doamnei primar Mariana GÂJU

Depunerea coroanei de flori la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial  din partea reprezentanților Organizației Locale PSD Cumpăna.

Depunerea coroanei de flori la la Monumentul Veteranilor  din partea reprezentanților   Liceului „Nicolae Dumitrescuˮ Cumpăna, Grădiniței „Sfânta Mariaˮ, Grădiniței „Florilorˮ, Grădiniței „Paradisul Copiilorˮ: doamnele – Baciu, Dinculescu Mihaela, Timofte Nicoleta, Manuela Nicola

Depunerea coroanei de flori la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial  din partea reprezentanților Asociației Cultul Eroilor ,,Regina Maria” – Filiala Constanța.

În cinstea zilei de 24 ianuarie, urmeazǎ defilarea susținută de o subunitate din cadrul    Brigăzii 9 Mecanizate MĂRĂȘEȘTI.

Se acordǎ diplome de recunoștințǎ

Stimați participanți la manifestare vǎ invitǎm sǎ ne prindem ȋn Hora Unirii.

12.00„Mica Unire – un pas spre Marea Unire” – Spectacol literar artistic dedicat Unirii Principatelor Române susţinut elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, preșcolari ai  Grădinițelor „Florilorˮ, „Paradisul Copiilorˮ și membri ai Ansamblului Focloric „Mugurașii Cumpeneiˮ.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*