Mâncare expirată la un hotel All Inclusive din Mamaia. ANPC a aplicat o amendă de 5000 lei

Carne expirată depistată de ANPC
Carne expirată depistată de ANPC. FOTO Arhivă

Inspectorii Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au primit o sesizare legată de un complex All Inclusive din Mamaia. Un turist a reclamat faptul că în minivacanța de Rusalii (17 – 20 iunie 2016) a mîncat alături de familia sa la restaurantul complexului. După masă, doi adulți și un copul s-au îmbolnăvit.

“Ca urmare a verificărilor efectuate s-a constatat utilizare de materie prima la Restaurantul complexului Mercur Minerva cu termen de valabilitate depășit și făra elemente de identificare și caracterizare ( ficatei de pui, ingrediente: tarhon și chimen, carne de curcan, carne de porc și bucăți de peste crap congetat). În total 19 kg în valoare de 265 lei.

Operatorului economic ia fost aplicata o sancțiune de 5000 lei iar produsele au fost oprite definitiv și scoase din circuitul uman. Controlul a fost efectuat în colaborare cu Dsp Constanța”, a declarat Paul Anghel, directorul general ANPC.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*