Mamaia și Vama Veche, stațiunile unde de consuma droguri

Mascații au descins la locuințele suspecților. FOTO Catalin Schipor (FOTO Ilustrativ)

Zilele trecute, în perioada 19-21 august mai exact, Gruparea de Jandarmi Constanţa sub coordonarea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa a desfăşurat o serie de acţiuni de combatere a traficului şi consumului de droguri de risc în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, cu precădere în Vama Veche şi Mamaia.

Cu această ocazie, jandarmii Grupării Mobile Constanţa au surprins în flagrant, şapte persoane care-şi confecţionau ţigarete artizanale cu ajutorul unor grindere metalice, iar în imediata apropiere se simţea un miros înţepător.

Unul dintre cazuri a fost înregistrat luni 21 august, ora 05.00, în Vama Veche. Aici, un echipaj de jandarmerie a observat în apropierea unei terase din localitate, patru tineri care-şi confecţionau ţigarete artizanale, iar în imediata apropiere se simţea un miros înţepător. La vederea jandarmilor, persoanele au devenit agitate şi au mărit ritmul de mers. Cei patru cu vârste cuprinse între 22-34 ani, au fost somaţi şi li s-a făcut controlul corporal şi al bagajelor. Asupra acestora şi în bagaje, jandarmii au mai găsit două comprimate ecstasy, trei folii de staniol cu muguri vegetali de culoare verde şi un grinder metalic pentru confecţionat joint-uri.

Înainte de această speță, o alta a fost constatată sâmbătă, 19 august. În jurul orei 18.30, jandarmii Grupării Mobile Constanţa care se aflau în misiune de menţinere şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice la intrarea în staţiunea Mamaia, au observat în apropierea unui hotel, trei tineri agitaţi care la vederea echipajului au aruncat pe jos ţigaretele(joint-urile), au făcut la stanga-mprejur, au mărit ritmul de mers şi s-au îndreptat spre autoturismul propriu. Persoanele au fost somate şi au coborât din autovehicul. În autoturism, sub scaunul din dreapta faţă, jandarmii au mai găsit o pungulita din plastic transparent ce continea fragmente vegetale de culoare verde sub forma de muguri şi un grinder metalic de culoare neagră.

Pastilele, substanţele halucinogene şi grinderele vor fi predate la B.C.C.O Constanţa pentru continuarea cercetărilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*