Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Mircea Rusu și Irina Baianț, într-un spectacol deosebit la Constanța

Centrul Cultural Multifuncțional de tineret "Jean Constantin" din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Centrul Cultural Multifuncțional de tineret "Jean Constantin" din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

În ziua în care se împlinesc exact 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca Regi ai României Mari, Asociația Sine Qua Non, cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța, organizează spectacolul aniversar „Centenarul Încoronării“. Acesta va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanța, sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19.00.

În cadrul spectacolului, mari actori ai României – Maia Morgenstern, Marius Bodochi și Mircea Rusu – vor evoca momente din viața Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria. Pe tot parcursul serii, aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică București, ambasador cultural al României în străinătate, și de cunoscuta soprană Irina Baianț.

Spectacolul va debuta cu interpretarea Imnului regal român, pe versurile scrise de poetul Vasile Alecsandri. Imnul s-a cântat, în mod oficial, pentru prima dată în România, în anul 1881, la încoronarea regelui Carol I.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar doritorii pot să-și rezerve locul pe www.bilet.ro.

Tot sâmbătă, de la ora 14.00, la Centrul Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanța, va avea loc lansarea cărții „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXII. Centenarul Încoronării“. Volumul cuprinde o selecție a comunicărilor științifice înscrise în programul simpozionului cu același nume, desfășurat la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în perioada 23 – 25 septembrie. Cartea începe cu un studiu intitulat „Constanța – Reședință Regală“. Faptul că Regele Carol I a hotărât, încă din anul 1909, să declare Constanța reședință regală și că familia regală a construit Palatul Regal din Constanța, Pavilionul Regal din port (Cuibul Reginei) și Palatul Regal din Mamaia, demonstrează importanța pe care regii și reginele României au acordat-o orașului nostru.

Evenimentul face parte din proiectul cultural „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXII. Centenarul Încoronării“, finanțat, pentru al doilea an consecutiv, de Primăria Municipiului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*