Mai puține controale pe litoral de față cu turiștii. Sancțiunile au fost date înainte

Plaja din Costinești este plină după o săptămână de ploi
Plaja din Costinești

Prefectura Constanța e decisă să prevină problemele de pe litoral și nu să organizeze controale de față cu toți turiștii. Acesta este motivul pentru care acțiunile de control au început pe 24 Aprilie și s-au încheiat înainte de mini-vacanța de Paște.

Specialiștii ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției Județene de Sănătate Publică și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au mers în Mamaia, Eforie, Costinești, Techirghiol, Mangalia, 2 mai și Vama Veche și au controlat 32 de unități.

Oamenii legii au fost interesați de marcarea și identificarea spațiilor de frig de depozitare, actualizarea termogramelor, igienizarea spațiilor de lucru și verificarea eficienței acestora, instruirea personalului nou angajat privind noțiunile fundamentale de igienă și efectuarea analizelor medicale specifice și verificarea metrologică a aparaturii de măsură și control.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate două avertismente, o amendă contravențională în valoare de 600 lei și emisă o ordonanță de suspendare a activității. Acțiunile vor continua până la data de 02.05.2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*