Mai puțin de o treime dintre candidații constănțeni la cea de-a doua sesiune de bacalaureat au promovat examenul

Au fost afișate rezultatele la Bac. FOTO Arhivă
Au fost afișate rezultatele la Bac

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului național de Bacalaureat 2020 la nivelul județului Constanța este de 30,69 la sută, înainte de depunerea contestațiilor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, din cei 395 de candidați care au promovat examenul, 281 fac parte din promoția curentă, iar 114 candidați provin din promoțiile anterioare. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă doi candidați, care nu se vor mai putea înscrie la următoarele două sesiuni.

„Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”, au precizat sursele citate.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, miercuri, până la ora 20.00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții ori reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*