VIDEO Mai multe persoane care protestau împotriva interzicerii pelerinajelor religioase au fost amendate de polițiștii constănțeni pentru încălcarea carantinei

Protest spontan în fața Tribunalului Constanța. FOTO: captura video.

Mai multe persoane care, marți după-amiază, protestau în fața Tribunalului din Constanța împotriva măsurii de interzicere a pelerinajelor religioase pentru cei din altă localitate decât cea în care are loc evenimentul, au fost amendate de polițiștii constănțeni pentru încălcarea carantinei.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, marți, 24 noiembrie, în jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Secției 3 și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au constatat faptul că pe strada Traian din municipiul Constanța, în fața Tribunalului Constanța, are loc o manifestație publică spontană.

„Forțele de ordine au identificat persoanele prezente, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, în sensul că nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, au precizat sursele citate.

Polițiștii și jandarmii constănțeni au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. De asemenea, polițiștii Secției 3 au sancționat contravențional o femeie și un bărbat, care nu purtau masca de protecție, cuantumul total al amenzii fiind de 4.000 de lei.

La ora respectivă, la Tribunalul Constanţa a avut loc termen în dosarul în care Arhiepiscopia Tomisului a contestat decizia prin care au fost interzise pelerinajele religioase pentru persoanele din altă localitate decât cea în care are loc evenimentul. Contestația depusă de Arhiepiscopia Tomisului a fost făcută în legătură cu manifestările religioase ce urmează să aibă loc pe 30 noiembrie, la Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din Ion Corvin, care, astfel, nu ar mai putea beneficia de aportul unor invitați de marcă și a mii de pelerini. Anual, aproximativ 10.000 de persoane obișnuiau să asiste la aceste manifestări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*