Mai multe localități din Constanța NU au contracte de deszăpezire și nici banii necesari pentru lucrări. Direcția de Drumuri este în procedură de faliment

Drum închis de zăpadă. FOTO V.M.
Drum închis de zăpadă. FOTO V.M.

Pregătirile pentru iarnă sunt în toi. Cu toate acestea, la finalul lunii noiembrie 2016 încă mai sunt localități din județul Constanța unde nu se știe cine sau dacă drumurile vor fi deszăpezite.

Într-un comunicat transmis de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic se arată că “în județul Constanța intervenția se asigură în regie proprie cu mențiunea că Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Constanța se află în procedură de faliment”.

Prefectura Constanța a făcut o echipă care a verificat vreme de o săptămână toate localitățile din județ și dotarile pe care acestea le au pentru deblocarea drumurilor acoperite de zăpezi.

Concuzia este sumbră: 39 de localități nu au contracte pentru deszăpezire, dar vor acționa cu utilajele proprii: Băneasa, Hârșova, Negru Vodă, Techirghiol, 23 August, Adamclisi, Albești, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocîrlia, Cobadin, Cogealac, Comana, Cuza Vodă, Deleni, Fântânele, Gârliciu, Ghindărești, Grădina, Independența, Ion Corvin, Istria, Lipnița, Mihai Viteazu, Oltina, Pantelimin, Poarta Albă, Rasova, Săcele, Saligny, Seimeni, Siliștea, Tîrgușor, Topraisar, Tortomanu, Vulturu.

La Mereni și Dumbrăveni nu există nici contracte, nici utilaje și nici stocuri de materiale antiderapante. Totodată, la 23 August, Ciocârlia, Amzacea și Comana nu sunt nici măcar banii pentru acestea.

Albești, Aliman și Independența au banii necesari dar nu și-au făcut stocul de materiale derapante.

“În localitățile unde au fost constatate deficiențe au fost dispuse măsuri pentru remedierea cu celeritate a problemelor existente și asigurarea mijloacelor de intervenție în timpul sezonului de iarnă 2016-2017, răspundere care revine primarilor, în calitate de președinți ai Comitetelor locale pentru situații de urgență.
De asemenea, s-au mai dispus măsuri pentru asigurarea locurilor de cazare temporare pentru persoanele fără adăpost și cele aflate în dificultate, centralizarea pe fiecare localitate a persoanelor care necesită tratament de specialitate (dializă, diabetici, femei gravide), stabilirea de măsuri care să prevină situațiile de risc pentru sănătatea acestora, precum și asigurarea permanenței la primării pe perioada codurilor”, au transmis reprezentanții Prefecturii Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*