Mai multe cartiere ale Constanței vor rămâne, la mijlocul acestei săptămâni, fără apă rece la robinete

Apa e oprită
Se oprește apa. FOTO Arhivă

Pentru realizarea unor lucrări de investiții pe conducta de distribuție apă potabilă de pe bulevardul Aurel Vlaicu (zona Portofino) din Constanța, RAJA va întrerupe, în perioada 07 decembrie, ora 22.00 – 08 decembrie, ora 20.00, furnizarea apei potabile în mai multe zone ale orașului.

Astfel, pe timpul desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

 • bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul delimitat de intersecțiile cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Tomis, precum și străzile adiacente;
 • Aleea Universității și străzile adiacente: Jadului, Granatului, Aviator Șerbănescu;
 • Consumatorii arondați PT 45 (bulevardul Tomis/aleea Hortensiei);
 • Sat Vacanță – Complex Dobrogea;
 • Stațiunea Mamaia;
 • Mamaia Sat;
 • Mamaia Nord;
 • Zonele Tabăra de copii Năvodari, UM – Bateria de Coastă, Ecluza Năvodari și SP Midia (Stația de Interconectare Năvodari);

Vor avea presiuni scăzute consumatorii din:

 • perimetrul delimitat de bulevardul Aurel Vlaicu – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – strada Suceava – Aleea Lotus – strada Cișmelei – Dispensarului – bulevardul Aurel Vlaicu și PT 140 și142;
 • cartier Tomis III și PT 118, 119 și 214;
 • zona Complex Dacia – PT 101;
 • cartier Faleză Nord;
 • zona Pavilion Expozițional.

Ținând cont de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului necesar, reluarea furnizării apei se va face treptat în fiecare sector afectat, în funcție de configurația rețelei în zona de distribuție.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi. Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă”, au transmis reprezentanții RAJA.

Intervențiile sunt executate în cadrul Contractului de lucrări CL33 – „Reabilitare conducte aducțiune și magistrale, stații de pompare apă uzată SP E20 și refulări aferente, în Municipiul Constanța”, în valoare de aproape 76 de milioane de lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*