Magazinele alimentare din Cernavodă vor facilita cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani între orele 11-13

Fântână arteziană în Cernavodă. FOTO Ctnews.ro

Membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) ai orașului Cernavodă au fost convocați pentru a stabili măsurile prin care se vor pune în aplicare prevederile Ordonanței Militare nr. 4/29.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

În urma ședinței s-au luat o serie de măsuri:

  • Raportat la Art.2, operatorii economici de pe raza teritorială a UAT Cernavodă care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență vor fi înștiințați printr-o adresă asupra obligativității organizării programului de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.
  • Raportat la Art.3, referitor la nerespectarea condițiilor de izolare la domiciliu sau de carantină, CLSU readuce la cunoștință locuitorilor orașului Cernavodă care nu respectă măsurile de izolare la domiciliu, că vor fi sancționați contravențional și vor fi obligați să intre în carantină pentru 14 zile urmând să suporte cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.
  • Raportat la Art.6, referitor la obligația Administrației Publice Locale de a asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și dezinfectarea periodică a lifturilor, casei scărilor și altor spații comune, Primăria orașului Cernavodă, urmează să achiziționeze în regim de urgență materialele sus menționate asigurând totodată montarea acestora la fiecare scară de bloc. Urmează, de asemenea dezinfectarea periodică a tuturor scărilor de bloc de pe raza orașului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*