Luni, 02 mai, DGAS Constanța începe distribuirea ajutoarelor UE pentru persoanele defavorizate

Produsele se vor distribui la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4. FOTO Primăria Constanța

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța va începe luni, 02 mai, distribuirea pachetelor cu produse alimentare acordate în baza Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD 2019/2021.

Produsele se vor distribui la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, de luni până vineri, între orele 08.00 – 14.00.

În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, beneficiază de aceste produse următoarele categorii:

 1. familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
 2. familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
 3. persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform hotărârii menționate, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu produsele de igienă și produsele alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenței materiale de bază.

Pachetele se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate. Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, ridică pachete pentru toți membrii familiei.

După finalizarea distribuției către persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru sprijinirea familiei, stocul de produse rămas va fi distribuit persoanelor aflate temporar în situații critice de viață.

Un pachet cu produse alimentare cântărește 28,4 kg (împreună cu ambalajul) și conține:

 • Făină alba de grâu – 5 pungi x 1 kg/pungă = 5 kg;
 • Mălai – 4 pungi x 1 kg/pungă = 4 kg;
 • Paste făinoase – 2 pungi x 0,400 kg/pungă = 0,80 kg;
 • Ulei – 4 sticle x 1litru/sticlă = 4 litri;
 • Zahăr – 2 pungi x 1 kg/pungă = 2 kg;
 • Orez – 4 pungi x 1 kg/pungă = 4 kg;
 • Conserve carne vită – 5 cutii X 0,300 kg/cutie = 1,5 kg;
 • Conserve carne porc – 3 cutii X 0,300 kg/cutie = 0,9 kg;
 • Conserve pateu ficat de porc – 5 cutii X 0,100 kg/cutie = 0,5 kg;
 • Compot de fructe – 2 cutii x 0,720 ml/cutie = 1,44 litri

Exemplu: o familie beneficiară ASF constituită din cinci membri va primi cinci cutii cu alimente, deci va trebui să transporte acasă cantitatea de 142 kg.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*