Lucrări de asfaltare și modernizare a străzilor și falezelor din Mangalia, cu fonduri UE

Lucrări de asfaltare și modernizare a străzilor și falezelor din Mangalia, cu fonduri UE. FOTO: Primăria Mangalia

Primăria Municipiului Mangalia a început, recent, lucrările de modernizare și reconfigurare a traseelor autobuzelor electrice, în cadrul Proiectului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), finanțat cu bani europeni.

Potrivit reprezentanților instituției, proiectul se referă la modernizarea străzilor și aleilor pietonale în deplină siguranță și confort, la amenajarea unei zone pietonale și a pistei de biciclete în stațiunea Cap-Aurora, precum și la amenajarea alveolelor pentru stațiile de autobuz din oraș. În aceste zile, se lucrează la reamenajarea zonei de parcare de la Gara Mangalia, care va cuprinde o stație de autobuz, relocată din șoseaua națională, stație taxi, dar și o parcare de tip Park&Ride. Totodată, va fi refăcut iluminatul stradal și va fi creat un sistem de scurgere a apei pluviale.

În același proiect s-a asfaltat strada Horia, Cloșca și Crișan, urmând să se toarne covor asfaltic pe trotuare. Strada din cartierul de case al orașului va deveni arteră rutieră cu sens prioritar, în raport cu celelalte străzi adiacente, cuprinse între străzile Matei Basarab și G-ral Dragalina și va fi prevăzută cu indicatoare rutiere și treceri de pietoni conforme cu actualele norme de circulație rutieră.

Intervențiile în cadrul proiectului se referă și la modernizarea străzilor 1 Mai și Petre Ispirescu, dar și la crearea unei alte stații de autobuz, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, care va fi prevăzută cu alveolă și semnalizare corespunzătoare atât pe orizontală, cât și pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Într-o primă etapă a proiectului, au fost achiziționate, anul trecut, zece autobuze electrice care deservesc transportul public din Mangalia și stațiuni, din vara acestui an.

Un alt segment important din cadrul PMUD se referă la consolidarea și modernizarea falezei din Cap-Aurora. Lucrările de modernizare a acesteia sunt în plină execuție și vor fi finalizate, până la începutul sezonului estival 2023. Faleza din Cap-Aurora va avea un nou sistem de iluminat, zonă de relaxare și odihnă, pistă de biciclete pe toată lungimea, iar în partea de nord a acesteia va fi amenajată o parcare.

„Acest proiect a fost conceput de municipalitate pentru a avea un transport public, 100 la sută ecologic, eficient și sigur, care să deservească populația orașului. De aceea, am reconfigurat traseele autobuzelor, care circulă în tot orașul, inclusiv în cartierul de case și stațiuni. Lucrările de reamenajare a falezei din Cap-Aurora vin în completarea celor deja reabilitate din Mangalia, Saturn, Jupiter și Neptun și vor fi extinse, astfel încât să putem avea o faleză pietonală din Mangalia până în Olimp. După finalizarea acestui proiect, Mangalia se va număra printre puținele orașe din țară, unde sunt folosite autobuzele electrice, dar și o infrastructură rutieră și pietonală complet modernizată, în cele șase stațiuni”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*